Miért pont az utazás?

Szia! Hola!

Ladóczki Mária vagyok, a spanishvibes megálmodója.

Imádom a spanyol nyelvet – szeretek utazni, látni, tapasztalni és ezeket az élményeimet szeretném megosztani veletek, minél többet megmutatni a világból.
A spanyol ajkú országok a kedvenceim – ezeket szeretném felfedezni – ezekről fogok látnivalókat, élményeket, történeteket, képeket, videókat megosztani.
Ezzel párhuzamosan a magyar kultúrát is szeretném népszerűsíteni és a nyelvek fontosságára a figyelmet felhívni.
Angolul és spanyolul beszélek- nem tökéletesen, de mindig magamhoz mérten próbálok jobb lenni nap, mint nap- ezt próbálom erősíteni másokban is.
Szeretném az embereket motiválni, hogy merjenek utazni, ez által csak többek lesznek.
Nem feltétlenül kell sok pénz hozzá, sem pedig utazási iroda, kevesebb költségvetésből is lehet jót kihozni.
A lényeg, hogy szeretném szélesíteni a látókört azon emberek számára, akik nyitottak az újra!
Miért pont az utazás?
Bizonyára te is elgondolkodtál már azon, hogy melyek azok a dolgok, helyzetek, amelyek igazán boldoggá tesznek. Én minden alkalommal, amikor felteszem magamnak ezt a kérdést, arra jutok, hogy akkor vagyok kimondhatatlanul boldog, amikor nemzetközi vizeken vagyok.

Amikor utazok, újat látok, tapasztalok, élményeket szerzek, emberekkel találkozom, és ezt megoszthatom másokkal is.

Azt mondják nem az a fontos, hogy hová mész, hanem, hogy közben mit élsz át

Nekem pontosan ezt jelenti az utazás, ez az én szenvedélyem.

Szeretek tervezni, merre megyek, mikor, kivel, meddig… Szeretem magam összeállítani a programokat, magam lefoglalni a szállást és szeretek „üres” időt hagyni is. Időt arra, hogy megálljak egy picit és „beleolvadjak” az adott ország életébe.

Mindig várom a repülőutakat, kivel hoz össze a sors, milyen az ellátás, milyen élmények érnek, hogy oldok meg adott helyzeteket, hogy reagálok bizonyos szituációkra, hogy jutok el oda, ahová terveztem.

A reptereken imádom nézni és hallgatni az embereket, ott lehet csak igazán látni, mennyire sokfélék vagyunk. Lehet csak pár perc, pár óra köt össze bennünket, de számtalan barátságom is szövődött már, minden út tartogat meglepetést.

Más ember érkezik vissza, mint aki elment

Ami a legjobb az egészben, az pedig az, hogy mindig egy picivel több vagyok egy – egy utazás által. Más ember érkezik vissza, mint, aki elment. Nem hiába önmagunk megismerése a legnagyobb utazás.

Élvezem a repülést, mindig lekötöm magam, illetve igazi élmény gyorsvonattal, busszal menni.

Minden Spanyolországgal kezdődött…

Több országban jártam már, de a spanyol területek a kedvenceim, valahogy a szívem mindig arra húz. Spanyolország nagyon sokat adott nekem eddig, csak hálával tartozom. Itt tanultam meg spanyolul teljesen a nulláról, itt nyílt ki a világ előttem, itt ismertem meg olyan embereket, akik olyanok számomra, mint a családom.

A mai napig emlékszem mennyit magyaráztak, mutogattak nekem, mire elkezdtem beszélni. Sok munka volt, de megérte és a mai napig nagyon büszkék rám.

Indulj el te is!

Nekem az utazás eddig mindig csak adott, ezért bátorítalak téged is, hogy utazz! Ha minden rendben van az életedben azért, ha pedig az ellenkezője igaz, azért. Nem feltétlen kell messzire menned, de el kell indulni. Pont ezért indulok el én is, mert érzem, hogy mennem kell.

Ez a blog erről szól. Szeretném átadni mindazt, amit látok, tapasztalok, így rajtam keresztül egy kicsit te is részese lehetsz.

Nem csak Európa lesz terítéken, távolabbi helyekről is fogok írni, hiszen ezek mind hozzátartoznak az életemhez. Mindez hozzásegített ahhoz, hogy ma az legyek, aki vagyok és remélem ez folytatódni fog.

Remélem, hogy sikerült kedvet csinálnom és velem tartasz majd az utazásaimon, ha nem is személyesen, de a blogom, youtube csatornám, instagram és a facebook oldalam követésével!

Ha pedig utazol, utaznál és kérdéseid vannak, keress bátran!