Egyéb

Miért jó nyelvet/nyelveket beszélni?

Sziasztok! Hola!

Mivel hamarosan utazom, így úgy gondoltam a következő blogbejegyzésem a nyelvekről fog szólni.
Mindenhol azt hallani manapság, hogy mennyire fontos nyelveket beszélni, a használható nyelvtudás a lényeg, sőt már a diplomát is csak ezzel együtt lehet megszerezni.

De miért is?

Én személy szerint nagyon szeretek angolul és spanyolul beszélni és bár tökéletesen egyiket sem beszélem, nagyon büszke vagyok arra, hogy merek és azért tudok is megszólalni.
Ha pedig véletlen rosszul mondok valamit, akkor sincs világvége, és ha megteszik, hogy kijavítanak – köszönettel veszem, legalább aznap is tanultam valamit.
Így megy ez, míg világ a világ.

Tudom, hogy mindenki másban jó, másban tehetséges – ez így van rendjén, mégis bátorítok mindenkit, hogy egy idegen nyelvet mindenképp tanuljon meg.

Úgy néz ki én a nyelvekben vagyok jobb -először angolul, franciául, végül pedig spanyolul tanultam meg

Kinyílik a világ előtted, olyan lehetőségek tárulnak ki, mint addig soha.

Kapcsolatot teremt emberek között és tényleg igaz, hogy olyan, mintha egy másik lelked lenne.

És ami nagyon fontos:
Sosincs késő elkezdeni.

Sokan félnek attól, hogy esetleg kinevetik őket, ha nem jól beszélnek vagy nem tökéletesen, nem jól teszik össze a szavakat, nem értik meg őket – én meg azt mondom, hogy hajrá, menni fog.

Ha valaki meg akar benneteket érteni, akkor meg fog – ha pedig nem, akkor sem fog, ha egy nyelvet beszéltek.
Legyetek bátrak, ügyesek vagytok – minden nap egy kis gyakorlás és mindig közelebb vagytok a célhoz.
Én annyira büszke vagyok, ha egy külföldi szólal meg magyarul, mert időt és energiát tett abba, hogy beszélni tudjon és biztos vagyok benne, hogy ez fordítva is így van.

Mindig gondoljatok arra, hogy legalább megpróbáltátok.
Hallgassatok zenéket, hanganyagokat, nézzetek filmeket, olvassatok, beszélgessetek külföldiekkel- nagyon sok lehetőség kínálkozik már.
Egy új nyelv nagyon sok mindent hozhat magával- új barátok, utazások, hobbik, új életstílus- csak nyerni tudtok vele, nem beszélve arról, hogy ti magotok pedig többek lesztek.
Így igaz? Így igaz!

Ha tetszett, oszd meg!