India – भारत

Amikor megálmodtam a spanishvibes weboldalt, kizárólag spanyol ajkú országokról szerettem volna írni, hiszen ezeket ismerem, ezek vonzanak.
Azt gondoltam, hogy ez az irány az, amit mindenképp szeretnék követni/átfogni.

भारत गणराज्य- Indiai Köztársaság
A legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy pár hónap elteltével a következő állomásom egy teljesen más irányban lesz, dél- ázsiába, méghozzá a Föld hetedik legnagyobb és a második legnépesebb országába, Indiába.

Indulj el az álmaid felé, és azok is megindulnak feléd
Kaptam egy óriási lehetőséget, amiért nagyon hálás vagyok és amit örömmel fogadtam el.
Hat hetet fogok eltölteni Indiában, megpróbálom a lehető legtöbb információt összegyűjteni és átadni.
Mivel hamarosan indulok, így a repülőjegy, a biztosítás már megvan, a vízum kérelem pedig folyamatban.
Az indiai nagykövetséget nem tudtam sem telefonon, sem pedig írásos megkeresés alapján elérni több héten keresztül, így a vízumkérelemben egy utazási iroda van segítségemre.

Védőoltás
Kötelező védőoltás nincs előírva, ajánlott viszont igen.
Az országban az alábbi betegségekkel kell kiemelten számolni:
-Hastífusz
-Hepatitis A
-Hepatitis B
-Járványos agyhártyagyulladás
-Járványos gyermekbénulás
-Kolera
-Tetanus
-Veszettség

Mindenképpen személyes orvosi konzultációra van szükség, ahol az életkor, nem, fizikai állapot, az utazás jellegére/céljára, stb. tekintettel mondják meg, kinek melyik oltást javasolják.

Több oltóközpont is segítségünkre lehet, de a háziorvos is beadhatja ezeket az oltásokat.
Nagyon kell figyelni arra, hogy ezeket időben kapjuk meg, hiszen több nap, illetve hét szükséges némely esetben a védettség kialakulásához.

Kíváncsi várakozás
Mivel személyes tapasztalatom még nincs erről az országról, így arra tudok csak hagyatkozni, amiket dokumentumfilmekben, filmekben láttam, amiket ismerősöktől/barátoktól hallottam.
Tudom, hogy súlyos problémákkal küszködik az ország, legnagyobb kihívásai a túlnépesedés, a szegénység, az analfabetizmus és az alultápláltság, mégis India nekem egy sokszínű, változatos, vibráló, színkavalkádos kultúra, alig várom már, hogy közelebbről is megismerhessem, láthassam.
Az ország legnagyobb agglomerációi Mumbai (Bombay), Delhi, Kalkutta (Kolkata) és Csennai (Chennai/Madrasz), a legtöbb hírt Csennaiból fogom hozni.

Szeretettel invitállak téged erre az utazásra, remélem velem tartasz.